Efterfrågad skola på gång
2017-11-02
Etapp 4 Parkstaden
2017-11-02

Etapp 3 Kajstaden – Full fart på bostadsbyggandet

I etapp 3 ”Kajstaden” pågår byggandet för fullt. I kv Triton är det inflyttning i Peabs lägenheter i vinter. Förskolan som finns i gatuplanet öppnar i vinter/vår. I angränsande kv Poseidon planeras fler bostadsrätter men lite längre fram i tiden. I kv Kaparen är bostäderna klara för inflyttning i vinter/vår.

P-huset i hörnet av Öster Mälarstrands allé och Bäckahästgatan är också i byggfas. Bakom kv Bäckahästen i kv Ägir bygger Slättö hyresbostäder med beräknad inflyttning andra kvartalet 2018. I kv Neptun bygger även Sveafastigheter hyreslägenheter med inflyttning under våren.

JM planerar bostadsrätter i kv Sjöjungfrun och har startat schaktningsarbete men börjar bygga längre fram. Detsamma gäller i kv Havsfrun. I kv Havsmannen pågår byggandet för fullt av Jeff AB.