Ny grön stadsdel påbörjad
2016-05-08
Från stadens sus till vågbrus
2016-11-23

Snart är lekplatsen i Poesiparken klar

I juni invigs den nya lekplatsen som ligger i Poesiparken. Då kan alla leksugna barn såväl som vuxna leka i parken. Lekparken är huvudsakligen inspirerad av Tomas Tranströmers dikter.

Lekplatsbolaget som formgivit och bygger lekplatsen har tagit del av Tranströmers dikter och produktion, blivit inspirerade vilket nu resulterar i en lekpark med stora skalbaggar, fåglar och fjärilar, jättesvampar och tallbarr. En spindel spinner sin tråd i en linbana. En tågbana med stationshus som byggs anspelar på resande. -Vi vill skapa en en park med stort lekvärde. Här kommer att finnas lekstugor, klätterlek, rutschbana, linbana, vattenlek, studsmatta, vippgunga och sandlåda, berättar Ivar Inkapööl, formgivare på Lekplatsbolaget. Lekplatsbolaget formger, bygger och uppför nyckelfärdiga lekplatser. Som t ex Pelle Svanslös lekplats i Uppsala. -Extra fina platser där man kan leka eller bara få vara och drömma sig bort, för sig själv eller små och stora tillsammans.

Tomas Tranströmer (1931-1915), poet, översättare och psykolog, bodde i Västerås från 1965 till 2000. Här arbetade han som psykolog och ansågs som en av Sveriges mest respekterade och översatta moderna poeter med ett djupt egenartat bildspråk. Han tilldelades Nobelpriset i litteratur 2011.